header3

HÖGSTABANAN NÄSTA FÖR SM I CROSSKART

Arrangören har 29 anmälda som ska ta upp kampen med konkurrenterna. Redan i SM-premiären tog Linus Andersen hand om segern i 650cc och planen är att fortsätta så.
– Det hoppas vi! Klassen är väldigt jämn och vi hade lite problem i Arboga, så jag tyckte inte riktigt att jag hängde med. Men det löste sig och nu är kopplingen okey, säger Andersen.

Felicia Walfridson, MK Ratten, kommer förstås för att försvara sin andraplats i premiären där Joakim Eriksson, Västerås, var trea.

 

Haninges Linus Andersen leder SM-klassen 650cc i Crosskart när det i helgen är dags för hemmatävlingen på Högstabanan. Målet är förstås att behålla ledningen. Foto: Annemo Friberg

 

Huvudklassen Xtreme mönstrar 40 förare till start och där tog rutinerade Tommie Svärd, Finnskoga MK, hand om segern i Arboga. Nu på Högstabanan tänker i första hand Max Rundberg, samt bröderna Marcus och Charlie Agerheim sätta emot. För att inte tala om Patrik Hallberg. Han har tagit klivet från överlägsen i 125cc till Xtreme. Avstod SM-premiären för att satsa på RallyX Nordic, och där leder han klassen.

JSM-klassen 125cc blev en läckerbit för Jonathan Rådström i premiären. Full poäng i både kval och final för Likenäs-föraren. Där skuggar klubbkompisen Elias Nilsson, med Haninges Alex Lindeqvist och Loke Pettersson på tredje respektive fjärde plats inför helgens hemmarace.
Även 250cc har SM-status och där var Marcus Svensson, Dals MK, överlägsen i Arboga. Största hoten kommer från Eric Bönström, Östmark och Rasmus Brunnkvist, Västerås.

Totalt är det 133 förare anmälda till de fyra SM-klasserna och de tre supportklasserna. SM-deltävlingen pågår under lördag och söndag och körs publikfritt.