CROSSKART I SVERIGE

SM-FINALEN I HANINGE

Efter fem SM-deltävlingar var det i Haninge allt skulle avgöras. Tack vare reglerna, där en tävling får räknas bort men inte finalen, var det i princip öppet i samtliga klasser. Till det solsken, välfylld parkering och åskådare som trängdes på bergsknallarna runt Högstabanan. Det var upplagt för fest, spänning och dramatik. Vilket det också blev!

Överallt utefter banan kunde åskådarna njuta av både sol och underhållande heat.

 

125cc. Sebastian Enholm höll vad han lovade, det vill säga vann även den slutliga finalen. En suverän säsong för Teknis junior, som fått lyfta segerbucklan efter vartenda av de fem racen i mästerskapet. Inte helt oväntat var det Elias Svensson och Robin Tietjens som även den här gången var närmast efter. Men efter fem varvs körning hade Sebastian skaffat sig ett klart övertag, och han hoppade glädjestrålande upp på karttaket efter målgång.
– Så skönt att bara kunna leverera och inte behöva tänka på poäng hit eller dit. Härligt med guld, konstaterade Sebastian.
Även om han poängmässigt skaffade sig ett försprång med 16 poäng har både Elias och Robin haft fina och jämna säsonger. Tre andraplatser för Elias och en för Robin samt två tredjeplatser borgade för medaljerna silver och brons.
Fyra totalt blev Noel Eliasson som var inblandad i en startsmäll och slutade sexa i finalen.
– Det hade varit kul med medalj, men jag är bland de yngsta i klassen så jag får se fram emot 2019, konstaterar Noel.
Timmy Enlund hade ingen bra dag i Haninge utan fick bara med sig åtta poäng till de 89 han hade förut efter att ha brutit i B-final. Därmed dalade han från fjärde till femte plats totalt. Sexa Linus Andersen och sjua i JSM Hampus Wretman. Åtta Patrik Hellberg medan Richard Lindholm och Filip Wester rundade av topp tio med att nå 84 poäng båda två.

Efter idel raka segrar i 125cc kunde Sebastian Enholm sträcka ut och jubla över JSM-guld!
Startfältet i 125cc:s B-final är på väg ner mot högern efter backen. I ledning Sindre S Trøyterud och därefter Felicia Lunde, Timmy Enlund, Erik Andersson (Karlstad), Filip Wester, Linus Andersen, Leon Strucel, Erik Andersson (Östmark) och Oskar Hellström.
125-åkarna Timmy Sakariassen och Vendela Rosmalm Sebom passerar genom alternativspåret.
Våra vänner från öst har inte riktigt samma stavning som vi på Ryssland, men stolta är de över att visa upp sig för den svenska publiken. Längst till höger Kirill Stepanov som kör i 125cc.

 

250cc. 14-årige Isak Reiersen, som tillhör JC Raceteknik Juniorteam, har under året kombinerat rallycross (RX Academy) med crosskart i för honom nya klassen 250cc. Torsbykillen inledde med att bryta de två första deltävlingarna. Men sedan vände oturen och han tog två raka segrar. Inför Haninge var det otroligt jämnt mellan ledande William Sätereie, Isak, Oskar Andersson och Robert Bergman, där princip första förare över mållinjen skulle knipa SM-guldet.
– Det är helt otroligt. Jag var såklart rätt nervös innan starten, men kände ändå att jag hade kontroll på läget, säger Isak.
Oskar, Isak och William startade i första led och snabbast iväg var Isak före Oskar och William. På nästa sista varvet svängde Isak in på jokerspåret.
– Oskar var före mig när jag kom ut, och jag var osäker på om han tagit alternativet eller inte, säger Isak.
I velodromen var han ikapp och gjorde ett försök. Men det slutade med att Oskars bakhjul tog tag i Isaks framhjul, och då valde Isak att avvakta.
– När sedan Oskar svängde in på alternativet var det bara att hålla målfokus!
Och jubla över guldet.
Tvåa Oskar och trea William, men omvänt i tabellen där William tog hand om silvret och Oskar bronspengen.
– Jag är nöjd med brons för det har varit jättejämt i klassen och du har inte råd med misstag, säger Oskar om sitt premiärår i klassen.
William åkte ju till Haninge som tabelletta, så han var lite besviken över silvret.
– Avgasröret hoppade isär i finalen och såg tog jag alternativspåret fel och kom ut i trafik, suckar William.
Alexander Enholm fyra i årets sista final och Robert Bergman femma, men omvänt i den fastslagna tabellen. Sexa Rasmus Brunnkvist (även i finalen) och sjua Axel Johansson. På sista varvet rullade Kirill Stepanov, men rödflaggan behövdes aldrig eftersom samtliga passerat och sedan tog målflagg.

Redan i starten tog Isak Reiersen kommandot. Oskar Andersson slutade tvåa i finalen och William Sätereie trea med trasigt avgasrör. Guld till Isak, silver till William och brons till Oskar.
Självklart hade Robert Bergman siktet inställt på medalj i 250cc, men han hade behövt sju poäng till. Nu blev han fyra.

 

650cc. Efter ett sista försök – i sista sväng – gav Markus Andersson upp guldplanerna när han inte lyckades komma förbi Årjängs Per Björnson. Då hade Kopparbergs forne 250-vinnare varit jämsides med Björnson hela tre gånger i velodromen. Men inte kommit om.
– Jag gjorde allt och just nu känns det väldigt surt att inte ta guld, sa Markus direkt efteråt.
Förhoppningsvis inser han nu ett par dagar efteråt att han haft en makalös säsong och låg likaplacerad exakt på poängen med klassens gigant inför finalen.
– Det tog tre varv innan jag hörde honom, men när han dök upp i velodromen spratt jag till och fick sedan försöka stänga av alla krafter, sa Per.
Med ytterligare ett guld har han nu på nio år tagit åtta SM-guld i 650cc och tre guld i NEZ. Helt otroligt!
– Så länge det är så här tight är det hur kul som helst! Du får inget gratis utan måste superjobba. Jag är alldeles svettig, fortsatte Per.
När Markus i allra sista sväng satte allt på ett kort blev han istället passerad – av brorsan Mattias – för så små marginaler var det förbi klubbhuset och in mot målböjen. Därmed tog Mattias hand om bronsmedaljen trots att han inledde med motorproblem.
– Vi fick byta efter tredje heatet och i finalen fungerade det tack och lov, säger Mattias.
Innan start hade Joakim Wicksell bronsläge, men han slutade med en brutal rullning i B-finalen och rasade till sjätteplats.
– Jag vet inte riktigt varför jag låg där jag låg, men när Dan Skoog skulle in i alternativet hann jag inte undan och det bara small, säger ”Jocke”.
Innan dess hade han krökt bromsskivan i första och i andra gick säkerhetsbältet upp.
– Då vågade inte jag ta i för fullt och i tredje blev jag bara fyra. En skithelg helt enkelt, fortsätter Jocke.
Fyra i finalen blev Alexander Lundgren (tidigare Ström) och med den snygga avslutningen (trea i Arvika) slutade han också fyra totalt, fyra poäng före Fredrik Eriksson som också var femma i mål i Haninge.
Den rafflande B-finalen vann Felicia Walfridson, och i A körde hon in som sjua efter Mats Zetterström.

Det fanns inte ens plats för något dasspapper mellan Per Björnson och Markus Andersson i allra sista kurvan i 650cc:s A-final.
Team Westoms Henrik Pettersson var med i Arboga och tog då fem poäng. Nu när han återkom blev han åtta i 650:s A-final.
Även i omstarten i 650cc var Felicia Walfridson på hugget och kunde vinna B-finalen. Här har hon ledningen före Fredrik Eriksson, Dan Skoog och Mattias Franzen.
Joakim Wicksells planer på medalj i 650cc grusades redan i B-finalen då han inte hann undan för Dan Skoog, som var på väg in i alternativet, och rullade flera varv

 

Xtreme. Viktor Andersson hade inför finalen järnkoll på att vara han bara som sämst sexa i mål skulle han greja sitt första SM-guld någonsin (efter många år i rallycross).
– Jag får tacka gudarna för att Linus (Östlund) hade bakslag den här helgen, säger Viktor.
För så var det. Det ville sig inte för regerande mästaren som i B-finalen hamnade i räcket efter hoppet i ett försök att avancera. Istället blev det trasigt där bak och han fick linka i mål.
– Det är stentufft i klassen och den här gången var det min tur att inte riktigt hänga med, suckar Linus.
Å andra sidan hamnade Viktor också i B-finalen efter att bland annat ha kört ett heat utan koppling. I B blev det omstart sedan Tommie Svärd rullat och återigen tog Viktor starten och kunde vinna.
– Den här gången var de små pinnarna på min sida, jublar Viktor som gick i mål som sexa och därmed vann SM med ett poäng över Linus.
A-finalen tillhörde annars bröderna Agerheim. Charlie hade bronsläge redan innan start och den tog han hand om, men det var storebror Marcus som plockade hem själva finalsegern.
– Så himla roligt! Nästa år ska jag jaga guldet, lovar Marcus redan nu.
Tack vare den tjusiga avslutningen gick han upp som fyra i tabellen, nio poäng bakom Charlie. Och jublet var helt gränslöst när de två hoppade upp på pallen.
– Jag vann ju NEZ här hemma i våras så det var rättvist att brorsan fick vinna nu, menar Charlie.
På femteplats i tabellen slutade Isac Egonsson, endast en poäng efter Marcus Agerheim.
– Jag hade så klart hellre varit på pallen, konstaterade Isac.
Mellan sjätteplacerade Max Rundberg och Nils Andersson var det ännu tuffare, båda körde ihop 89 poäng. I kraft av en fjärdeplats i Haninges A-final placerades Max som sexa.
Efter ett längre uppehåll var Magnus Thituson tillbaka, och han tog sig inte bara till A-final utan slutade trea.
Totalt har 65 förare startat i Xtreme under året i en eller flera SM-deltävlingar.

När det var NEZ i Haninge vann Charlie Agerheim (#69). I SM-finalen var det storebror Marcus tur att briljera i Xtreme (#70).
Hela gänget A-finalister i Haninge. Från vänster Martin Håkansson (nia), Peter Lundmark (åtta), Charlie Agerheim (tvåa) Jimmie Österberg (sjua), Marcus Agerheim (etta), Max Rundberg (fyra), Magnus Thituson (trea), Isac Egonsson (femma) och Viktor Andersson (sexa).
Starten på C-finalen i Xtreme tog Tommie Svärd hand om, men han fick så småningom ge sig för Julle Ljungdahl. Nummer 68, Stefan Agerheim hittade ett eget spår över backen.

 

85cc. Hemmaåkaren Alex Lindeqvist vann A-finalen till Haningebornas stora glädje, efter serien 10-10-10 i kvalomgångarna. Men Elias Nilsson var trea efter Lukas Andersson och det räckte för att knipa segern i skruvat.se 85cc Cup totalt. Marginalen blev två poäng.
– Jättekul att vinna! När jag kom ut från alternativet hamnade jag bakom Lukas och jag trodde han hade varit där. Men det hade han inte, säger Alex.
Efter andraplatsen i cupen och det faktum att han fyller 12 år senare i år siktar han på 125cc till nästa säsong.
– säger Elias.
Nio poäng mindre, totalt 108 jämfört med Lukas 117, körde både Isac Nordbeck och Frida Enholm in. Isac slutade åtta i Haninge, och placerades därmed på fjärde plats framför Frida som stannade i B-final.
Över 100 poäng samlade också Östmarkarna Erik Nilsson och Jonathan Rådström. med andra ord sexa och sjua i totalen.
85-cupen är en populär historia och så många som 35 förare har deltagit under året. Vilket skruvat.se hyllade med att dela ut en hel hög med presentkort. Så förutom pokaler, godis, visslingar och applåder fick följande också 500 kronor att handla för: Jesper Beryll, Mika Mensonen, Josefin Holmkvist, Thilde Pettersson, Alvin Franzén, Albin Axelsson, Elvira Wadling, William Grängstedt, Erik Nilsson, Leo Ericsson, Melanie Lunde och Eivind Walfridsson Dahl.

Topptrio både i 85-cupen och i Haninge blev Alex Lindeqvist, Lukas Andersson och Elias Nilsson, bara med den skillnaden att Elias vann cupen totalt före Alex och Lukas.
Ett helt gäng framtida stjärnor från 85cc samlade på prispallen. Allra störst pokal, faktiskt nästan lika lång som han själv, fick Alex Lindeqvist för segern hemma på Högstabanan.

 

Senior +40 Cup. Niklas Fransson är namnet för året. Ingen har rått på honom under säsongen, inte ens varit i närheten. Så självklart blev det seger också i Haninge och ännu en stor pokal med hem för Fruab Racings snabbe veteran. Henrik Spets var tvåa i Arvika och det var han nu också i Haninge. Men eftersom han hoppade Bollnäs fick han nöja sig med att ligga kvar på en total femteplats i tabellen.
Istället gick silvret till Mats Sebom och brons till Johan Eklund, tio poäng skilde det mellan dem och upp till Niklas hade Mats 18 poäng.
Trea i finalen var Tomas Boklund, men han slutade ändå precis utanför pallen i cupen.
Det var så många som fjorton veteraner till start i Haninge. Bland annat var hemmaåkaren Thomas Agerheim tillbaka och knep sjätteplatsen i A, bakom Hans-Erik Sjöberg som heller inte kört alla delarna och därmed ”bara” blev åtta totalt bakom Lars-Åke Wallin och Bosse Rehn.

Hela veterangänget med överlägsne Niklas Fransson i topp.

 

Mini lockade som vanligt de allra yngsta och samtliga belönades med både applåder, godis och pokal. Precis som vanligt. Det som stack ut den här gången var norrmannen Anders Bolland. Hans kart var inte bara grön för miljöns skull utan helt eldriven. Förutom lite vinande ljud från däcken susade Anders fram alldeles tyst och fint runt banan. Alldeles säkert en milstolpe i crosskartens historia. Och framtid.

Förutom att ljudet var riktigt klent jämfört med konkurrenterna susade Anders Bolland runt Högstabanan med sin Mini som vilken annan förare som helst. Men den gröna racern drivs med el.
Ett par av de nio Miniförarna till start var Elias Johansson Åkerlund, MK Rimo och Vilgot Wetter, Teknis MC.

 

Så var det bara att vända hemåt och ta nya tag till nästa säsong.

 

Annemo Friberg text & bild