CROSSKART I SVERIGE

THITUSON STARKT TILLBAKA

 

Göteborgaren, som tävlar för Torslanda MK, låg och tränade i Höljes med sin Xtreme tre veckor innan premiären. Efter att ha koncentrerat sig i ett par timmar på hoppet växlade han över till alternativspåret. Första rundan kom han för snävt i vänstern och fick bryta upp för att komma vidare.
I nästa försök gick han högre upp, och ställde upp för att köra rakt igenom alternativet. Men farten var för hög.
– Helt plötsligt kom yttre räcket, det närmast ordinarie bana framför mig och reflexmässigt drog jag i handbromsen för att inte fronta det, berättar Magnus.
Varpå bilen vände runt och for baklänges rakt in i skyddsbarriären. En stum smäll. Ingenting som tog upp någonting.

– Genom åren har jag åkt allt möjligt i högt tempo, men aldrig någonsin fått ett sådant tvärstopp, fortsätter Magnus.

Dessbättre gick allt bra, även om han fortfarande känner av ryggen. Och efter att ha fått av sig hjälmen spytt och blivit liggande i väntan på ambulans.

– Det var en kvinna där som höll mitt huvud hela tiden. Henne skulle jag vilja komma i kontakt med, säger Magnus tankfullt.
Att Jonas Ericsson och hans mekaniker fixade all logistik runt bilen så den kom därifrån, och att Magnus hustru kontaktades har han redan hunnit tacka för.
– Jonas gjorde en jätteinsats! Han följde också med i ambulansen.

Från Sysslebäck blev det helikopter till Karlstad sjukhus. Så inte undra på att Magnus är glad och stolt över att ha blivit femma på Höljes Motorstadion, endast tre veckor senare.
– I början tänkte jag sälja alltihop. Nästa dag köra. Så sälja, för att sedan vilja köra igen.

Vilken tur att kroppen återhämtade sig och att han bestämde sig för att ge Xtreme en chans i Lidköping.
– Allt för att köra och jaga bort demonerna…

Med den inställningen tog han ledningen i Sprintcupen, för att bli omkörd i sista åket av Isac Egonsson med två tiondelar. Men en andraplats var inte fy skam. Dessutom blev det delseger dagen innan i Svenska Cupen!
– Nu har jag redan börjat ladda för Tomelilla genom att titta på filmer som konkurrenter har lagt ut. Jag ser verkligen fram mot den tävlingen, avslutar Magnus Thituson.

Text: Annemo Friberg