CROSSKART I SVERIGE

ÅTERIGEN REKORD I HÖLJES

Som rutinerad VM-arrangör är inte rekordnoteringen 235 förare något större problem för Finnskoga MK.
– Det känns bra att det inte är upp mot 260 anmälda, för då hade tidsschemat blivit pressat och utan marginaler för dåligt väder eller många bärgningar, säger Christer Jönsson, tävlingsledare.
Som vanligt är även de yngsta i Mini på plats, och dessa tolv kör den kortare banslingan. Det gör också 85cc och 125cc.
Vad som hänt och inte hänt under vintern med de unga förarna gör det hela svårtippat. I Lidköping för ett par veckor sedan var Patrik Hallberg snabbast på lördagen och Lukas Andersson på söndagen. Skuggade av Alex Lindeqvist och Elias Nilsson. Totalt 40 anmälda i 85cc.
– Att det är så många i instegsklasserna är väldigt roligt, för det är där vi har vår framtid, säger Håkan Persson, ordförande i utskottet.

JSM 125cc. Av de 44 som anmält sig var inte alla på plats när Svenska Cupen och Sprintserien inleddes. Men Sebastian Enholm var det, och han segrade båda dagarna. Robin Tietjens respektive fjolårets suverän i 85, Noel Eliasson, skuggade. Andra som vill vara med högt upp i helgen är Martin Håkansson, bröderna Martin och Timmy Enlund, Oscar Andersson, Hampus Wretman och så klart regerande mästaren Isak Reiersen. För att nämna några.
– Vi satsade på att vinna i Lidköping och målet är att fortsätta så även i SM, säger Sebastian som är redo för sitt tredje åt i 125cc.

Han var också på lägret i Arboga, men då gick inte motorn bra. Därför blev det ett besök hos motortrimmaren och till Lidköping var det stor skillnad. På söndagen var han 1,5 sekund före tvåan.

Efter att ha besökt sin motortrimmaren en extra sväng fick Sebastian Enholm ordentligt fart på grejerna och vann de första två tävlingarna i år i Lidköping. Foto: Privat

 

Förra året blev Martin Håkansson, Grangärde RRC, tia i JSM. Nyligen i Lidköping fick han med sig två tredjeplatser i Sprintserien respektive Svenska Cupen. Foto: Jonny Persson

 

SM 250cc. 29 till start och landslagsföraren Tommie Svärd har sin 250 kvar och dubblerar i SM, men siktar i huvudsak på Xtreme. Andra med stora och höga planer är fjolårets bronsmedaljör Markus Andersson, bröderna Mattias och William Franzén, liksom William Sätereie som förra året inte riktigt fick det att hålla. I år är det tredje gången gillt säger han, och guld är det enda som gäller.
Robin Kareliusson, Max Grotherus och Marcus Svensson tänker förstås göra vad de kan för att förhindra det.
– Det blir tufft, men förhoppningsvis blir det en plats i A-finalen och där får vi se vad som händer, säger Max som gör sitt tredje år i klassen och gärna vill ha revansch efter ett struligt år i fjol.
– Jag ska försöka så gott jag kan och det är viktigt att ta sig i mål i alla heat, fortsätter han.

Det här blir Max Grotherus, tredje år i 250cc, och med allt småstrul som var förra året siktar Rasbo-föraren på en plats i A-finalen i helgen. Foto: Annemo Friberg

 

29 anmälda i 250cc. Här är det Pontus Mattsson, Åtvidabergs MK, som jagar Markus Andersson, Kopparbergs MK. Foto: Jonny Persson

 

Det gröna på sin 250cc har William Sätereie ersatt med orange till årets mästerskap där planen är att ta guld. Foto: Privat

 

SM 650cc. 38 anmälda och Per Björnson är förstås en. Med sju SM-guld går inte han att räkna bort. Men förra året trodde även Björnson att Andreas Carlsson skulle ta hem det.
– Det blir lika tufft som vanligt, men i år ska jag inte sätta karten i räcket om jag leder stort, säger Andreas med ett skratt.
För det var nämligen exakt vad som hände i Höljes förra året. Det och andra, egna misstag gjorde att det stannade vid brons för Andreas.
– Allt känns väldigt bra, och det är gött att det drar igång igen. Men jag tror det blir hårt, fortsätter han.
Per Goodison var snabb bakom Andreas i Lidköping, och Jimmy Walfridson kör som alltid för seger.

En annan som visade klass i Lidköping var Jimmy Karlsson. Han var totalsnabbast på söndagen.
– Långt över förväntan! Nu blir det hårdare i SM, men målet är B-final, säger Jimmy. Den blivande lastbilschauffören har efter ett par småstruliga år i 250cc fått sponsorer och därmed bättre motorer.

Intressant start gör Maja Kärnqvist. Hon är den första som kommer ut med en tvåtakts 300 kubiksmotor.

En som imponerade som snabbast av alla när Sprintserien körde igång var Jimmy Karlsson, Fägre MK. Men så har han fått sponsorhjälp och därmed ett annat motormaterial i sin 650cc. Foto: Jonny Persson

 

SM Xtreme. Förra året kom 29, nu är 57 anmälda. Då vann Toni Reunanen, och finnarna lär bli svåra i år också. Fredrik Tiger, is- och rallycrossmästare, var trea för ett år sedan och nu kommer han igen och i den vinnarskallen finns bara ett läge.
Bland killar som köpt egen Xtreme finns hemmaförarna Linus Östlund och Isac Egonsson. Unga och hungriga. Isac körde sönder kopplingen dag ett i Lidköping, vann söndagens sprint och har hunnit träna mycket under vintern. Linus är landslagsförare tillsammans med Tommie Svärd, som hyr en Xtreme för att om möjligt sedan ta sig vidare till Supercar Lites.
Marko Jokinen är lite av ”Mister Xtreme” i Sverige och vill definitivt vara med på slutspurten. Max Johansson är en annan ungdom som tagit klivit upp, medan Jonas Ericsson kommer från rallyleden och Fredrik Arnesson från rallycrossen.

Med så många nya i klassen blir det först på söndag vi verkligen vet vem eller vilka som tog kliv uppåt!

Efter guld i 125cc och därefter 250cc har Linus Östlund tagit klivit upp i Xtreme och här flyger han fram hemma i Höljes. Foto: Kåre Granfeldt
Idkerbergets Max Johansson var ett poäng från JSM-guld förra året. Nu sadlar han om för att jaga poäng i Xtreme. Foto: Jonny Persson

 

40+ veteran. Femton herrar till start där Johan Eklund får bära favoritskapet sedan han vann dubbelt i Lidköping. Tomas Boklund var den som skuggade, även där båda dagarna. Jonny Andersson var tvåa i cupen förra året och han finns förstås också i anmälningslistan.
Haninge MK fortsätter vara landets ledande klubb i crosskart, och bland veteranerna var Thord Axelsson och Mats Sebom precis utanför pallen i slutställningen förra året. I år siktar herrarna uppåt.

Text: Annemo Friberg